06.10.2021, 21:24

Україна збирається будувати посольство в Туреччині за 125 млн гривень

украина и турция

Україна займеться будівництвом комплексу посольства в Туреччині. На ці потреби Кабінет міністрів виділив понад 125 мільйонів гривень. Відповідне рішення було прийнято під час засідання уряду в середу, 6 жовтня.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко, передає Час Пік. 

"Кабмін виділив 125,79 млн грн на будівництво комплексу посольства України в Туреччині. Прийнято з техніко-юридичними правками", - написав він, а також прикріпив розпорядження уряду. 

Згідно з документом, Кабінет міністрів схвалив пропозицію МЗС щодо будівництва в 2021-2022 роках комплексу посольства України в Анкарі.

Відповідно до проєктно-кошторисної документації планується будівництво триповерхової будівлі посольства, яка буде повністю задовольняти потреби персоналу та громадян України.

Крім цього, передбачається будівництво комплексу з адміністративного та житлового будинку загальною площею 67,63 2 кв. м. Окремою будівлею планується звести резиденцію для посла. 

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський 6 жовтня провів зустріч з німецьким лідером Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Читайте також: 

"Слава Богу!": Шмигаль потрапив у незручну ситуацію через мікрофон (відео)

Україна зможе стати членом НАТО, але "це не відбудеться завтра", - Столтенберг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк