10.10.2021, 14:59

В Україні звільнили засуджених українських військових, помилуваних Зеленським

В Украине освободили осужденных военных

Президент Володимир Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого захисника України, які не скоювали тяжких злочинів. Помилуваних указом глави держави ветеранів бойових дій на Донбасі вже звільнили з тюрем.

Згідно з указом про помилування президента України Володимира Зеленського було звільнено 31 учасника бойових дій, раніше вони були засуджені за злочини легкого та середнього ступеня тяжкості. Про це повідомила голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України, радник керівника Офісу президента Олена Вербицька, передає Час Пік.

"Найближчим часом 31 родина зустріне своїх синів, чоловіків, батьків, братів, а хтось нарешті зможе потиснути руку своєму побратимові.

Щиро бажаю всім помилуваним і відтепер вільним захисникам України, ніколи більше не повертатись в місця несвободи!

Не змарнувати надану можливість розпочати життя "з чистого аркуша", - написала Олена Вербицька в Facebook.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого українського військового 8 жовтня.

"Беручи до уваги ступінь тяжкості вчинених злочинів, строк фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, поведінку до вчинення злочину та після засудження, відшкодування завданих збитків та усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання покарань щодо доцільності помилування та інших обставин, відповідно до пункту 27 статті 106 Конституції України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Комісії та підписав указ про помилування цих засуджених", - ]]>повідомила ]]>прес-служба Офісу президента.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк