16.10.2021, 20:39

Ляшко розповів, в якому випадку вчителі можуть не робити щеплення від COVID-19

школа

Українські вчителі можуть не проходити вакцинацію від COVID-19 тільки в тому випадку, якщо є обґрунтовані медичні протипоказання, зафіксовані в медичній довідці. 

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Час Пік. 

"Коли ми говоримо про вчителів, ми говоримо, що вони будуть або відсторонені від роботи, або повинні вакцинуватися. У написаному наказі стоїть зірочка і йдеться про обов'язковість вакцинації, крім обґрунтованих медичних протипоказань, коли не можна за станом здоров'я", - розповів глава МОЗ. 

Довідку про те, що вакцинація протипоказана, повинен видати сімейний лікар, вона передбачена в електронній системі охорони здоров'я. 

"Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти відразу будь-яких підробок. Довідка так само буде видаватися, як COVID-сертифікат. Лікар, який видає цю довідку, робитиме медичний запис в електронній системі. І цей медичний запис можна спокійно відстежити, чому конкретній людині дана довідка про медвідвід, якщо раніше, наприклад, не було записів про таку хворобу в історії хвороби, яка ведеться в електронному вигляді", - зазначив Ляшко. 

Читайте також: 

Перелік професій, для яких вакцинація обов'язкова, хочуть розширити

У "червону" зону карантину перейдуть ще чотири регіони України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк