22.10.2021, 13:20

В Україні у 2022 році будуть повторно проводити повний курс вакцинації від COVID-19

коронавирус, вакцинация

Міністерство охорони здоров'я України у 2022 році планує почати ревакцинацію населення від COVID-19. Поки міністерство не розглядає введення бустерного щеплення для всіх категорій населення.

МОЗ України планує у 2022 році почати повну ревакцинацію населення від коронавірусу. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін в інтерв'ю телеканалу "Рада", передає Час Пік.

За його словами, все свідчить про те, що українцям доведеться вакцинуватися від коронавірусу щороку, оскільки навіть після щеплення імунітет з часом слабшає.

"Ми розуміємо, що імунітет до коронавірусу не постійний і через певний час він все менше і менше стає. Тому ті люди, які пройшли повний курс щеплення, повинні пройти повторне щеплення, щоб поновити імунну відповідь", - сказав Кузін.

За словами головного санітарного лікаря, зараз ведеться робота над рекомендацією бустерної вакцинації для людей з хронічними захворюваннями. А ось масового введення бустера, для інших категорій населення, не буде.

"Поки ми плануємо використовувати повний курс ревакцинації в наступному році. Тобто людина, яка отримала дві дози у 2021 році, повинна отримати такі ж дві дози у 2022 році", - пояснив головний санлікар.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк