23.10.2021, 08:52

В Україні запустили нову послугу у в'язницях: платний інтернет та телефонні розмови

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні запустили нову платну послугу для ув'язнених - телефонні розмови та доступ до Інтернету (з обмеженням контенту).

В Украирне запустили нову послугу для ув'язнених - платні телефонні розмови та користування мережею Інтернет (з обмеженням контенту). Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, передає Час Пік.

Всі розмови ув’язнених автоматично записуються.

Послуга доступна в державних установах: "Київський слідчий ізолятор", "Львівська установа виконання покарань (№19)", "Харківський слідчий ізолятор", "Житомирська установа виконання покарань (№8)", "Хмельницький слідчий ізолятор", "Одеський слідчий ізолятор", "Черкаський слідчий ізолятор".

З наступного тижня послуга також запрацює у слідчих ізоляторах Запоріжжя, Маріуполя, Кривого Рогу, Рівного, Чорткова та Чернігова.

Зазначається, що таким чином:

  • надається можливість ув'язненим спілкуватися з рідними,
  • прибирається корупція на "контрабандних" телефонах,
  • забезпечується дотримання прав людини,
  • зменшується попит на фізичні побачення, що важливо в умовах пандемії.

Вартість послуги в різних установах відрізняється. Наприклад, у Київському СІЗО 15 хвилин розмови коштуватимуть 10 грн, у Львівському СІЗО - 17,5 грн, у Черкаському СІЗО - 4,1 грн.

15 хвилин Інтернету для ув'язнених у Київському СІЗО коштуватимуть 16 грн, у Львівському СІЗО - 32,5 грн, у Черкаському СІЗО - 3,71 грн.

Міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook продемонстрував нову платну послугу в місцях ув'язнення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк