13.11.2021, 18:54

Синоптик попередила про аномалії, з якими зіткнуться українці цієї зими

зима

Прийдешня зима може виявитися нетиповою для України. Очікується, що температура буде вище на 1-1, 5 градуса, ніж зазвичай.

Такий прогноз дає завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За її словами, більша частина зими буде аномально теплою.

"Приблизно в 60% днів зими переважатиме аномально тепла погода. Але ще залишається 40%, коли погода може бути на рівні норми або нижче норми. Взимку можна очікувати потоки арктичного холоду", - попередила синоптик про можливі погодні "стрибки".

Разюче теплим, ймовірно, виявиться січень - повітря прогріється на 2-3 градуси вище середньомісячної норми. Тривалих похолодань чекати не варто.

Що стосується опадів, то сніг у великих кількостях взимку радувати українців не буде. На думку Балабух, із затяжними снігопадами Україна не зіткнеться.

"Однак більш точно спрогнозувати рівень опадів не можна, адже такий прогноз можна зробити тільки за п'ять днів до певної дати", - зазначила синоптик.

Читайте також: Народний синоптик назвав точну дату, коли Україну засипле снігом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк