30.11.2021, 11:25

На всесвітньому конкурсі поезії в Парижі перемогла 15-річна українка

конкурс поэзии

У Парижі пройшов міжнародний конкурс поезії Poésie en liberté. Перемогу в престижному конкурсі завоювала 15-річна українська школярка Анна-Марія Баландіна.

Українка Анна-Марія Баландіна представила у Парижі свій вірш французькою мовою, який називається Le Caricaturiste ("Карикатурист"), повідомляє Час Пік.

Дівчина навчається в Києві у французькому ліцеї імені Анни Київської. Премію Deuxième Prix українці вручив мер п'ятого округу Парижа. Нагородження проходило в урочистому залі засідань біля Пантеону.

Після перемоги Анна-Марія вирушила на зустріч з послом України у Франції Вадимом Омельченком. За словами дівчини, для неї велика честь принести Україні цю перемогу. Тим більше, що українці ніколи не перемагали в цьому конкурсі.

Завдяки перемозі в конкурсі, тепер Анна-Марія Баландіна зможе видати збірку своїх творів, яка з'явиться у всіх бібліотеках Франції.

Довідка: Вперше Міжнародний конкурс поезії пройшов у Франції в 1998 році. У ньому можуть брати участь навчальні заклади з усього світу, але є одна важлива умова: навчання там має проходити французькою мовою.

Анна-Мария Баландина Анна-Мария Баландина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк