06.12.2021, 15:26

Офіційно: З 7 грудня 9 регіонів виходять з "червоної" зони карантину

Марина Началова | Всі новини автора

Відзавтра червоний рівень епідемічної небезпеки скасовується у Києві та 8 областях України.

Таке рішення було прийнято сьогодні на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив у Фейсбуці міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає Час Пік.

"Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 07 грудня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва", - зазначив Немчінов.

Слід зауважити, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ - «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ - COVID-сертифікат про одужання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк