12.12.2021, 14:31

Ляшко розповів, як зробити щеплення з фальшивим COVID-сертифікатом

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

Люди, які мають підроблений COVID-сертифікат, можуть отримати щеплення проти коронавірусу, тільки якщо вони добровільно визнаються у скоєному і сприятимуть розкриттю правопорушення.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Час Пік.

Він зазначив, що зафіксовано не один випадок, коли люди, які мають підроблений сертифікат зверталися до медичних закладів з бажанням вакцинуватися. Але медики змушені відмовляти таким особам у щепленні.

“Ми хочемо врегулювати цю ситуацію і звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які купили підроблений COVID-документ, але людина повинна добровільно зізнатися у скоєному і активно сприяти розкриттю правопорушення", - зазначив Ляшко.

Він заявив, що якщо людина хоче отримати вакцину, але при цьому має підроблений документ - йому необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або медпрацівника в пункті вакцинації. Лікар викличе поліцію, а слідчі відкриють кримінальне провадження щодо даного громадянина.

"Як учасник кримінального провадження особа повинна давати свідчення про джерело отримання нею підробленого СOVID-документа і своєю поведінкою всіляко сприяти в розкритті злочину", - уточнив Віктор Ляшко.

Статус "учасника кримінального провадження" з особи знімається за клопотанням прокурора через суд.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк