20.12.2021, 09:51

В Україні через негоду оголошено I рівень небезпеки

В Украине из-за непогоды объявлен I уровень опасности

Державна служба України з надзвичайних ситуацій та метеорологи попередили громадян про небезпечні метеорологічні явища. В Україні через негоду оголошено "жовтий" рівень небезпеки.

В Україні 20 грудня майже у всіх регіонах країни на дорогах очікується ожеледиця. Погодні умови можуть привести до порушення руху транспорту. Про це повідомляє прес-центр ДСНС та прес-служба Укргідрометцентру, передає Час Пік.

"Увага! Попередження про ожеледицю на дорогах

Вночі та вранці 20 грудня на дорогах більшості областей України, а також у Києві, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць"
, - йдеться в повідомленні ДСНС.

Водіїв закликають дотримуватися дистанції та швидкісного режиму.

За прогнозами синоптика Наталії Діденко, вже з 21 грудня в Україну прийде похолодання, в країні очікуються справжні зимові морози, а з 24-го грудня передбачається потепління. 

"Практично повсюди 20-го грудня літатиме невеликий сніг і вже почне хапатися за тротуари та дороги ожеледиця...

Вже на День зимового сонцестояння, 21-го грудня, похолодання у більшості областей України досягне вночі - 6-14 градусів, а вдень - 3-11 градусів!

До середини тижня похолодання зміцніє, морози затріщать сильніше (карта 1), проте вже з п'ятниці знову очікується потепління...", - написала Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні ще до кінця 2021 року очікується серйозне похолодання. У деяких регіонах країни температура повітря опуститься до позначки -22°, вночі найнижча температура буде зафіксована в західних областях - до мінус 21°.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк