24.12.2021, 15:58

Військовий облік для українок: перелік професій мають намір скоротити

женщины военные

Перелік професій, представниці яких зобов'язані будуть стати на військовий облік, мають намір скоротити.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Олександр Завітневич на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік. 

Завітневич уточнив, що навесні поточного року був прийнятий закон, який передбачає, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену до відповідної військово-облікової спеціальності, визначеної в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, і придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

"Така норма була і раніше, але перелік визначав Кабінет міністрів України, однак КМУ є великим колегіальним органом, а іноді рішення потрібно приймати вже сьогодні. У законі ж ми зробили рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони. Але так сталося, що цей перелік юстувався і коли він вийшов, ми побачили, що список дуже великий", - пояснив глава комітету.

За його словами, спільно з міністром оборони перелік буде переглянутий у бік зменшення.

"Тому що там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним Силам та іншим військовим формуванням", - додав Завітневич.

Читайте також: В Україні жінок зобов'яжуть стати на військовий облік: перелік професій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк