03.01.2022, 11:35

МОЗ оновило карантинну карту: всі регіони в "жовтій" зоні

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус в Украине

Станом на 3 січня всі регіони України відповідають показникам "жовтої" зони епідемічної небезпеки.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я, передає Час Пік.

За даними відомства, рівень захворюваності COVID - 19 в країні становить 172 на 100 тисяч населення, тоді як допустима норма становить 75 на 100 тисяч осіб. Найвищий показник захворюваності коронавірусом фіксується в Києві - 424 на 100 тисяч населення. Рівень госпіталізацій по країні станом на 2 січня склав 21,4 при певному показнику 60 на 100 тисяч населення. Завантаженість ліжок з киснем становила 20,7% при певному показнику в 65%.

Водночас Херсонщина демонструє "зелені" показники за трьома індикаторами: рівень захворюваності, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та охоплення тестуванням. А Дніпропетровська область відповідає "зеленій" зоні за рівнем захворюваності - 65 на 100 тисяч населення при допустимій нормі не більше 75 на 100 тисяч.

Відвідувати громадські заклади в "жовтому" рівні можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 і має "жовтий" COVID-сертифікат або довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів і клієнтів працівникам ресторанів, готелів і спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. У той же час для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, що діє 72 години, або альтернативний документ - COVID-сертифікат про одужання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк