08.01.2022, 12:35

Видання NYT опублікувало карту концентрації російських військ на кордоні України

концентрация российских войск на границе Украины

Американське видання The New York Times опублікувало карту з розташуванням російських військових та техніки на кордоні з Україною. Російські війська оточують Україну з трьох сторін.

Карту склали на основі супутникових знімків, даних розвідки та незалежних військових аналітиків. Як пише видання, російські війська становлять загрозу ескалації конфлікту з сусідньою державою та "відкриття нового фронту", повідомляє Час Пік з посиланням на The New York Times.

За оцінками видання, зробленим на основі даних спецслужб США, Кремль розробив операцію із залученням 175 тисяч військових. Розвідники припускали, що Росія готується до можливої агресії у січні-лютому 2022 року.

На карті видно, що війська РФ оточують підконтрольні Україні території з трьох сторін: схід (від Сумської області до протилежного від України берега Азовського моря), північ (біля Київської та Чернігівської областей) та з боку тимчасово окупованого Криму. На карті вказано рід військ, їх чисельність та різновиди техніки.

За попередніми даними, в район українського кордону стягнуто близько 100 000 російських військових.

NYT опубликовало карту концентрации российских войск на границе УкраиныNYT опубликовало карту концентрации российских войск на границе Украины

Також за даними NYT, 2 групи військ розташовано біля кордону з Білоруссю, поруч з містами Єльня та Клинці. Ще три групи розташувалися недалеко від Воронежа. Ці війська можуть безпосередньо загрожувати Києву в разі проведення військової операції.

Ще одна група знаходиться в районі Волгограда, дві - біля кордону з так званими "ЛНР" та "ДНР", є розташування військових біля міста Коренівськ (Краснодарський край) та на території Криму.

NYT опубликовало карту концентрации российских войск

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк