14.01.2022, 10:01

До участі у військових навчаннях Sea Breeze-2022 запрошено понад 60 країн та міжнародних організацій

Sea Breeze-2022

Запрошення до участі у щорічних військових навчаннях Sea Breeze-2022 отримало понад 60 країн та міжнародних організацій. Навчання пройдуть в морі, на суші, у повітрі та під водою.

В Одесі на базі 59 Будинку офіцерів ВМС ЗСУ пройшла початкова конференція з планування українсько-американських навчань "Сі Бриз-2022". Про це повідомляє прес-центр Військово-Морських сил України в Facebook, передає Час Пік.

Під час роботи конференції протягом чотирьох днів представники Військово-Морських Сил ЗСУ та інших складових сил оборони, а також представники 6-го флоту ВМС США, ментори та учасники інших країн-партнерів у режимі он-лайн обговорювали питання підготовки та проведення навчань, а також їх всебічного забезпечення.

Станом на сьогодні вже визначено терміни навчання, райони проведення, визначається склад учасників. У конференції брало участь 14 країн, більшість з них вже підтвердили, що братимуть участь у навчаннях. Зокрема, крім України та США, Великобританія, Болгарія, Румунія, Грузія та інші країни. Їх вже розбили по тактичних групах, які будуть задіяні у районах навчань в північно-західній частині Чорного моря.

Цього року навчання планують провести в класичному варіанті, тобто з відпрацюванням практичних дій в морі, на суші, у повітрі та під водою. Особливістю українсько-американських навчань стане посилення морської та введення амфібійної компоненти.

Чергова плануюча конференція відбудеться у березні 2022 року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк