21.01.2022, 22:38

Перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на військовий облік, скорочують: хто залишається

женщины военные в украине

Міністерство оборони України направило на узгодження нову редакцію наказу про взяття на військовий облік жінок. Зокрема, в документі йдеться про істотне скорочення переліку професій, представниці яких зобов'язані будуть відвідати військкомати. 

Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба Міноборони, передає Час Пік.

Список професій для військового обліку передбачається скоротити з 35 до 14 спеціальностей. При цьому нова редакція включає в себе шість професій. Дані професії споріднені з близько 100 військово-обліковими спеціальностями.

"Логіка нового варіанту наступна: за допомогою військового обліку ми повинні не тільки забезпечувати поточні потреби війська, а й дбати про розвиток Збройних сил. У наказі ми стверджуємо не всі спеціальності, які нам колись теоретично можуть знадобитися, а тільки ті, які наші військові вважають актуальними в осяжній перспективі. Це дозволило значно скоротити перелік спеціальностей та професій, які потребують військового обліку жінок на даному етапі. Відповідно, це дозволить спокійно, без ажіотажу організувати і забезпечити облік певних груп, проаналізувати результати і рухатися далі", - зазначив глава Міноборони Олексій Резніков.

Так, на військовий облік ставатимуть жінки, які працюють у сфері медицини, електроніки, зв'язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту.

"Остаточний список буде затверджений після отримання погоджень від інших відомств. Також у проєкті наказу закладено механізм перегляду цього списку", - уточнюють у відомстві.

Нову редакцію наказу про військовий облік жінок вже направили на розгляд до Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки.

Читайте також: В Україні жінок зобов'яжуть стати на військовий облік: перелік професій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк