26.01.2022, 19:25

Україну накриє атмосферний фронт: яких регіонів торкнуться опади та штормовий вітер

зима

Четвер, 27 січня, прийде в Україну зі снігом та мокрим снігом. Атмосферні фронти зі Скандинавії принесуть опади практично на всю територію, за винятком східних регіонів. 

Про це свідчить прогноз погоди відомого українського синоптика Наталки Діденко, передає Час Пік. 

Крім того, посилиться вітер до штормових значень - спочатку на Заході та Півночі, а в п'ятницю повсюдно (також за винятком Сходу).

Температура повітря найнижчою очікується в східній частині і на північному сході: вночі до -9-13, вдень -3-8 градусів. На півночі найтеплішими виявляться Житомирська та Київська області: вдень від 0 до -2 градусів. У Чернігівській та Сумській - ще морозно: -4-7 градусів.

На Заході від 2 морозу до 2 тепла. У Центрі тепліше буде у Вінницькій області - близько нуля градусів. Трохи холодніше у Кропивницькому з районами (-1-3 градуси), Полтавській області та Дніпрі (-3-7 градусів). 

На Півдні в Одеській області від 0 до +1 градуса, в Миколаївській, Херсонській областях та Криму 0-3 градуси морозу, в Запоріжжі -2-5 градусів.

У Києві 27 січня очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах і тротуарах - каша, ожеледиця. Посилиться західний вітер. Протягом дня четверга температура повітря в столиці коливатиметься в межах від 2 морозу до 1 тепла.

За прогнозом синоптика, кінець тижня буде в Україні порівняно теплим, з відлигою, вітряним, з періодичними опадами.

Читайте також: Справжній крокодил: український рибалка виловив у річці величезну щуку (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк