28.01.2022, 08:32

В Україні скоротили мінімальний термін для вакцинації бустерною дозою

вакцинация

Кабінет міністрів України скоротив мінімальний термін для вакцинації бустерною дозою від COVID-19, а також встановив максимальний термін для отримання дози вакцини проти коронавірусу. 

В Україні скоротили мінімальний термін для отримання бустерної дози вакцини проти COVID-19. Відповідна постанова ]]>опублікована ]]>на сайті Кабміну, повідомляє Час Пік.

Мінімальний термін між етапами вакцинації для отримання бустерної дози вакцини проти COVID-19 скорочено з 180 до 90 днів.

Максимальний термін для отримання дози вакцини проти COVID-19 - 270 днів.

Ці терміни застосовують для вакцинації однією вакциною і в разі застосування змішаних схем вакцинації.

Також документ передбачає, що при формуванні COVID-сертифіката після бустерної дози в нього будуть вносити відповідну позначку "booster/бустер".

МОЗ встановило рекомендований оптимальний термін ревакцинації - від 6 до 9 місяців після первинного курсу вакцинації. При цьому не важливо, яким препаратом щеплювалася людина.

Люди з ослабленим імунітетом, які зараз щеплюються додатковою дозою, теж зможуть вакцинуватися бустерною дозою через три місяці після додаткової. Оптимальний термін становить від трьох до шести місяців.

"Важливо! Чим відрізняється бустер та додаткова доза?

Бустер – для людей, які отримали базовий курс щеплення 6-9 місяців тому і яким необхідно поновити захист від COVID-19. Додаткова доза – для людей, у яких ослаблений імунітет через важкі хвороби. Її роблять через 28 днів – 3 місяці після основного курсу щеплень.

Бустер подовжує дію COVID-сертифікату, а додаткова доза – ні", - пояснили в МОЗ.

Минздрав

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк