08.02.2022, 15:12

У застосунку "Дія" можна поділитися техпаспортом на авто

Марина Началова | Всі новини автора

Тепер у декілька кліків можна поділитися техпаспортом з будь-якою людиною, у якої встановлена "Дія". Таким чином особи, з якими ви ділитесь QR-кодом, стають належними користувачами і мають право на користування вашим авто та нестимуть відповідальність за порушення ПДР.

Нову функцію для водіїв, яка з'явиться у застосунку "Дія", представив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сьогодні під час Дія Саміту, передає Час Пік.

«Найбільш поширена ситуація, коли в сім'ї чоловік, або дружина користуються спільним автомобілем. Від сьогодні можна не передавати технічний паспорт, а через "Дію" скористатися відповідною послугою. Єдине, що хочу зазначити, майте на увазі, коли ви ділитеся техпаспортом зі своєю дружиною, то маєте її попередити, що і штрафи вона буде отримувати в тому числі і за вас», – підкреслив міністр внутрішніх справ України.

У законодавстві давно існує поняття "Належний користувач". Проте зараз у відповідних реєстрах їх налічується лише близько 40 тисяч.

Довідково: Належний користувач – це фізична особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить.

Яке повідомлялося, Кабмін затвердив порядок проведення громадських опитувань через додаток "Дія".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: