15.02.2022, 20:24

Верховна Рада прийняла закон про захист дітей від продукції сексуального та еротичного характеру

Марина Началова | Всі новини автора

15 лютого Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини".

Закон передбачає захист дітей, незалежно від їх віку, від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру, передає Час Пік з посиланням на сайт ВРУ.

Законом передбачено заборону на створення та розповсюдження візуального запису образу дитини, зробленого будь-яким способом, зокрема фотографуванням, записом фільму та/або відеозаписом, сексуального чи еротичного характеру.

Законом уточнено перелік навчальних закладів, поблизу яких забороняється розташування місць для реклами, розповсюдження продукції та проведення видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру.

Законом визначено, що рішення про обмеження обігу матеріалів і продукції сексуального характеру за віковою ознакою приймають органи державної влади та органи місцевого самоврядування в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідні зміни внесено зміни до статей 1, 7, 8, 11, 13 Закону України «Про захист суспільної моралі».

Також сьогодні Рада схвалила посилення відповідальності за антисемітизм, затвердила дату індексації пенсій, прийняла закон про державну програму "Питна вода України", звернулася до міжнародної спільноти у зв'язку з ескалацією з боку РФ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк