17.02.2022, 09:54

Стало відомо, які смартфони хочуть роздати пенсіонерам, вакцинованим від COVID-19

какие смартфоны хотят раздать вакцинированным пенсионерам

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, які "єСмартфони" планується роздати пенсіонерам, вакцинованим від COVID-19.

Міністерство цифрової трансформації України планує прив'язати "єСмартфони" до конкретних абонентів, які беруть участь у державній програмі. Про це ]]>розповів ]]>заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв'ю dev.ua, передає Час Пік.

"Хочемо, щоб там був NFC. еSIM ми поки прибрали. Він істотно здорожує закупівлю. 

Хоча еSIM би вирішив багато наших проблем з точки зору прив'язки до конкретного абонента. Хтось захоче ж передавати ці смартфони. Але ми з мобільними операторами знайшли інший спосіб. І точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому", - сказав Вискуб.

За його словами, сім-карта буде прив'язана до IMEI телефону та зареєстрована на паспорт. А її номер стане відразу фінансовим номером, прив'язаним до паспорта для мінімізації шахрайства.

Заступник міністра повідомив, що закупівельна ціна смартфона становитиме 4-5 тисяч гривень. Один з потенційних постачальників , з яким ведуться переговори, - компанія Samsung.

"Вивчаємо можливість процедури закупівлі. Проходять переговори і з Samsung, і з українськими внутрішніми виробниками. Від однієї компанії є пропозиція зробити спецмодель під це замовлення", - сказав Вискуб.

У 2022 році Мінцифри планує роздати кілька мільйонів смартфонів:

  • квітень - початок збору заявок,
  • літо - роздача перших смартфонів,
  • весь проєкт - до 3-х років.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк