23.02.2022, 11:27

В Україні 23 лютого розпочинається призов резервістів: кого заберуть на службу

призыв

Володимир Зеленський видав наказ про призов резервістів на військову службу за призовом осіб з числа резервістів в особливий період.

Про це повідомляє командування Сухопутних військ ЗСУ в Facebook, передає Час Пік.

Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядові, сержантський склад.

Призов розпочнеться сьогодні, 23 лютого. Максимальний термін служби 1 рік.

Резервісти оперативного резерву проходитимуть службу в тих військових частинах і за тією спеціальністю, в яких вони проходили службу до цього і підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві.

Важливо! За призваними резервістами, відповідно до Закону України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата.

Згідно з наказом, резервісти оперативного резерву повинні самостійно з'явитися в свої військові частини або ТЦК і СП, по телефонному дзвінку або ж отримавши повістку для явки в свій ТЦК.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути покликаним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку або ігнорування виклику передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

Резервісти оперативного резерву - це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров'я придатні до служби у військовому резерві і відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, і вступили в певну військову облікову спеціальність.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: