08.03.2022, 07:24

Українців просять не публікувати в соцмережах інформацію про вибухи вночі

Ольга Романец | Всі новини автора
война

Управління державної охорони просить українців не публікувати в соцмережах інформацію про вибухи вночі. Це потрібно з міркувань безпеки, пояснили в управлінні.

"Вночі після вибухів утримайтеся, будь ласка, від панічного поширення різними мессенджерами і соціальними мережами інформації про те, де, коли і що ви чули або чуєте", - йдеться в повідомленні.

Таким чином відбувається опосередковане інформування військ РФ про позиції українських військовослужбовців і локації систем ППО, пояснили фахівці.

"Звертаємо Вашу увагу, що поки ви чуєте роботу ППО, дороги, будинки і мости будуть цілими", - зазначили в Управлінні державної охорони.

Нагадаємо, український льотчик-ас збив російську крилату ракету на підльоті до Києва, чим врятував безліч життів.

"Під Обуховим годину тому наш льотчик-ас збив крилату "Калібр" ракетою повітря-повітря! Це вищий пілотаж! Наш льотчик-герой зберіг зараз десятки, а може бути сотні життів українців. Боєголовка ракети впала в поле в 5 км від Обухова і вибухнула в полі. На місце виїхали місцеві жителі і надіслали мені фото воронки від вибуху. Уявіть собі скільки горя було б якби ця фашистська ракета вибухнула в місті", - написав Геращенко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: