24.03.2022, 08:39

24 березня – місяць незламності України

24 марта – месяц несокрушимости Украины

Вранці 24 лютого 2022 року росія завдала ракетних ударів по території України та розпочала пряме повномасштабне вторгнення. 24 березня – рівно місяць героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню.

О 05:00 24 березня виповнився місяць початку повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала росія. За цей місяць окупанти змогли зайняти лише одне велике місто – Херсон. Проте і на тимчасово окупованих територіях вони зустрічають запеклий опір цивільного населення, повідомляє Час Пік.

Київ, Харків, Маріуполь, Суми та інші населені пункти героїчно продовжують тримати оборону. Захисники України не лише не здають своїх позицій, а й завдають противнику колосальних втрат.

"Військові, добровольці, ветерани, волонтери, рятувальники, лікарі, журналісти, комунальники, мирні українці, які зупиняють ворожу силу голіруч – усі ми показали світу стійкість, мужність, національне єднання у боротьбі за свою Волю та Гідність.

Плани Кремля про бліцкриг зазнали поразки, тому ворог почав терор мирного населення України. Окупанти завдають ракетних ударів по житлових будинках і лікарнях, беруть в облогу цілі міста та розстрілюють гуманітарні коридори. Але ми стоїмо! І будемо виборювати до останнього за свою країну, землю, ідентичність...", - йдеться у повідомленні Міністерства у справах ветеранів України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що цей місяць назавжди змінив українців, змінив українську державу і весь світ.

"Місяць боротьби. Місяць спротиву. Місяць незламності. Ворог планував захопити Україну за кілька днів, а натомість уже 29-ий день зазнає в Україні лише величезних втрат.

Ми довели, що ми не маємо нічого спільного з російськими варварами, які атакують сусідні держави, руйнують міста та вбивають мирних людей. Усі побачили, що українці – це волелюбний, гордий народ, який є частиною народів об'єднаної Європи", – наголосив Деніс Шмигаль.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк