26.03.2022, 09:27

В Україні 26 березня відзначають День Національної гвардії

26 марта отмечают День Нацгвардии Украины

В Україні 26 березня відзначають державне свято – День Національної гвардії України. Наразі військовослужбовці Нацгвардії пліч-о-пліч з ЗСУ захищають Україну проти російської збройної агресії.

Національна гвардія України – це військове формування, яке входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС). Як самостійна силова структура Нацгвардія України існувала з 1991 до 2000 року. Потім вона була розформована та відроджена у 2014 році після незаконної окупації Криму та загостренням ситуації на Донбасі, повідомляє Час Пік.

У березні 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної гвардії України як військового формування з правоохоронними функціями, яке входить до системи Міністерства внутрішніх справ України.

Підрозділи оперативного призначення Нацгвардії були сформовані за структурою підрозділів Сухопутних військ ЗСУ та забезпечені необхідною бронетехнікою та озброєнням.

18 березня 2015 року президент Петро Порошенко своїм указом встановив День Національної гвардії України, який відзначається щорічно 26 березня.

До обов'язків Нацгвардії входить забезпечення громадської безпеки та охорона порядку під час зборів, мітингів, вуличної ходи, демонстрацій; охорона спеціальних вантажів, у тому числі ядерних матеріалів, під час їх перевезення територією України; охорона органів державної влади; припинення діяльності незаконних воєнізованих чи збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій; участь у антитерористичних операціях; конвоювання осіб, взятих під варту та/або засуджених до позбавлення волі, у тому числі за їх екстрадиції; формування в особливий період військових частин та підрозділів, захист важливих державних об'єктів тощо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: