27.03.2022, 08:54

Ракети летіли не по Львову, а в бік президента США, - ЗСУ

Ольга Романец | Всі новини автора
война

Другий день поспіль Російський злочинний режим вдається до повітряного терору-мирними українськими містами летять десятки крилатих і балістичних ракет.

Про це повідомляє командування Повітряних Сил ЗС України, передає Час Пік.

Відомо, що пуски здійснювалися з моря, суші та повітря з-за меж території України.

Шість таких ракет російські окупанти випустили по Львову. Потрапили в базу зберігання пального і по території бронетанкового заводу.

"Втім, зрозуміло, чому саме Львів став зараз мішенню Путіна. Це красномовний політичний ляпас президенту США, який саме в той час знаходився в якихось 10 хвилинах польоту ракет окупантів від атакованого Львова", - повідомляють у відомстві.

У відомстві зазначають, що після такого вчинку кремлівського фюррера саме час прийняти рішення і передати Україні сучасні зенітні ракетні комплекси західного виробництва, а також літаки F-15, F-16 або F-18 щоб українські захисники неба на рівні билися з переважаючими силами противника, як у кількості, так і в технологічності озброєння.

"Ми самі закриємо небо, дайте нам трохи зброї", - додають у ЗСУ.

За добу 26 березня Повітряні Сили Збройних Сил України збили всього один літак окупантів. Це через те, що ворог істотно знизив авіаційну активність в повітряному просторі України і завдає масованих ракетних ударів.

Для проведення повітряної розвідки і дорозвідки об'єктів, по яких були нанесені удари ракет, окупанти активно використовують безпілотні літальні апарати різних типів, від оперативно-тактичного рівня - до квадрокоптерів, які знищуються українською ППО.

Протягом доби, крім одного літака, повітряні сили знищили щонайменше 12 БпЛА різних типів, 2 крилаті ракети. Є хороші новини і від Десантно-штурмових військ. Сьогодні воїни однієї з бригад ДШВ з переносних ракетних комплексів збили три крилаті ракети, які несли смерть українцям.

"Активні дії в небі продовжує авіація Повітряних Сил, винищувачі патрулюють повітряний простір, здійснюючи перехоплення повітряних цілей, винищувальне прикриття військ і об'єктів. Ударна авіація продовжує завдавати ударів по військах рашистів на певних напрямках", - запевняють у ЗСУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк