28.03.2022, 14:54

Окупанти почали мінувати територію України залповими дистанційними системами

война

Російські окупанти вдаються до злочинних способів ураження цивільних осіб і здійснюють мінування території України залповими дистанційними системами.

Про це заявила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денисова, передає Час Пік.

"На Харківщині рашистські окупаційні війська використовують свою нову інженерну систему дистанційного мінування "Землеробство". Така система призначена для створення мінних полів на відстані від 5 до 15 км. Машина працює на зразок реактивної системи залпового вогню, але замість вибуху ракети - встановлює багато дистанційних мiн за одиницю часу", - йдеться в повідомленні.

Фактично ворог може за дуже короткий термін замінувати значні площі. Російські бойовики здійснюють мінування неконтрольовано і незалежно від місця або території здійснення бойових дій, що становить велику небезпеку насамперед для мирного населення.

Денісова зазначила, що такі дії окупантів є порушенням протоколу про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

"Закликаю міжнародне співтовариство відреагувати на факт використання країною-окупантом заборонених видів озброєння і посилювати санкції для повного припинення військової агресії з боку рф", - додала вона.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк