07.04.2022, 18:01

"Задум став вимальовуватися": Військовий експерт пояснив плани російських окупантів на сході України

Машовец

Російські загарбники вирішили не розмінюватися на дрібниці, а поставили перед собою мету – розгром української армії і вихід на кордон Павлоград — Лозова, причому вже на першому етапі операції.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише військовий оглядач, полковник ЗСУ та координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець, повідомляє Час Пік.

"Найближчі оперативні цілі зрозумілі: вихід на кордон Павлоград – Лозова. До Лозової будуть рватися з боку Балаклії та Ізюма, до Павлограда – з боку Василівки та Гуляйполя", – пише Машовець.

На його думку, саме там окупантами і буде влаштовано райони зосередження, розгортання та вихідні для наступу.

Військовий оглядач вважає, що російські війська намагаються зробити «гігантський» котел і закрити його прямо «за спиною» нашої армії.

"І справді, боям на Донбасі цілком можна надати другорядного сенсу, з метою сковування та утримання військ у майбутньому гігантському котлі. А самим у цей час підготувати і провести операцію на оточення в самому "тонкому" місці, прямо "за спиною" у всьому нашому донбаському угрупованні Об'єднаних сил (ОС), щоб за раз її
прихлопнути, а не якісь окремі її частини", – припускає експерт.

Машовець вважає, що окупантам зовсім не обов'язково штурмувати Запоріжжя чи Дніпро, їх достатньо заблокувати зі сходу, північного сходу та південного сходу, а головні події у битві за Схід України мають розвернутися між дорогами Дніпро – Донецьк та Запоріжжя – Донецьк. Такий варіант також можливий, якщо армія ЗСУ не зробить прорив за
річкою Дніпро біля Херсона, тоді ситуація може розвернутися у вельми незвичайну сторону.

Проте військовий журналіст упевнений, що наша армія цілком здатна дати гідну відсіч російському агресору.

"Я думаю в нашому ГШ служать не тільки грамотні в оперативному мистецтві люди, а й витримані та мужні. І вони цілком здатні дати ворогові відсіч, тому... не волаємо, не кричимо, не кричимо. Допомагаємо армії та країні, наближаємо перемогу кожен на своєму місці", – завершив Машовець.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські військові відбили окупантів від Кремінної, що на Луганщині.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк