15.04.2022, 07:56

Україна може отримати американські ударні дрони MQ-9 Reaper, - Forbes

Марина Началова | Всі новини автора

Україна веде переговори щодо закупівлі важких ударних безпілотників американського виробництва MQ-9 Reaper, які можуть змінити баланс у російсько-українській війні.

Про це повідомляє видання ]]>Forbes]]>, передає Час Пік.

Як повідомляється, минулого тижня українські офіційні особи зустрілися у Вашингтоні з General Atomics, каліфорнійським виробником військових безпілотників, зокрема MQ-9 Reaper, основного розвідувально-ударного БПЛА ВПС США. Хоча уряд США мав схвалити будь-який продаж, малоймовірно, що такі переговори між Україною та американським оборонним підрядником відбулися б без зеленого світла з боку адміністрації Байдена.

«Зараз у нас є літаки, які готові до негайної передачі, - заявив представник General Atomics К. Марк Брінклі. - За підтримки уряду США ці літаки можуть опинитися в руках українських військових льотчиків за лічені дні».

General Atomics вже має досвід швидкої доставки MQ-9 в інші країни. «У минулому ми працювали з урядом США над відправкою MQ-9 Reapers до країни-партнера менш ніж за 30 днів», - сказав Брінклі.

MQ-9 Reaper може розвивати максимальну швидкість до 400 км/год. Тривалість автономної роботи - 27 годин при повному завантаженні, дальність польоту - 1900 км. Безпілотник може нести до 4 ракет «повітря-земля» AGM-114 «Хеллфайр»; до 8-ми в модифікації MQ-9A; або 4 ракети «Хеллфайр» і дві бомби Mark 82 c лазерним наведенням (GBU-12 Paveway II); або бомби Mark 82 з GPS-наведенням (GBU-38 JDAM).

Тим часом у міноборони РФ визнали, що крейсер "Москва" затонув.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк