19.04.2022, 17:37

Ворог розпочав активну фазу наступу на сході: Арестович назвав можливі сценарії подальшого розвитку подій

Марина Началова | Всі новини автора

Російські окупаційні війська розпочали активну фазу наступу на сході України з наміром оточити наші війська.

Радник керівника ОПУ Олексій Арестович розповів під час брифінгу про поточну ситуацію на фронті, передає Час Пік.

Він зазначив, що окупанти мають намір оточити ЗСУ в районі Ізюму та Волновахи. Для цього вони наносять відволікаючі удари в районі Харкова, Гуляйполя і продовжують намагатися захопити Маріуполь, що противнику не вдається.

Головні зусилля ворог зосереджує на просуванні в районі Ізюму та на оточенні міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, що також йому не вдається.

Арестович зазначив, що ворог зараз обережно "прощупує" нашу оборону, і якщо знаходить слабке місце, зосереджує там зусилля.

"Саме це вони намагалися зробити сьогодні вночі, але у них не вийшло. Жодна спроба просунутися не вдалася, незважаючи на їхні спроби наносити чисельні артилерійські та авіаційні удари по нашим захисникам", - заявив радник.

За словами Арестовича, найбільш боєздатні угрупування ЗСУ зосереджені як раз на напрямку російського наступу, і намагання окупантів вийти на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей проваляться.

Арестович зазначив, що друга фаза війни визначить третю фазу, яка може піти за трьома сценаріями:

1 - росіяни намагатимуться стояти на місці витративши всі свої оперативні резерви (а вони є останніми) і вести тактичні дії по утриманню території;

2 - росіяни можуть забратися з наших територій;

3 - росіяни можуть знову перейти до мирних перемовин.

"Ми подивимося. Але президент України Володимир Зеленський нагадав, що якщо вони доб'ють Маріуполь, мирних переговорів може не і бути", - сказав Арестович.

Читайте ще: "Все мимо": Російський націоналіст підбив підсумки "спецоперації" РФ в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк