30.04.2022, 14:24

Сотні військових РФ переходять на бік ЗСУ: проти Путіна воює легіон "Свобода Росії"

Марина Началова | Всі новини автора

Частина російських окупаційних військ вчасно зрозуміла, що диктаторський режим Кремля кинув їх на злочинну війну проти незалежної держави Україна. Декілька сотень російських військовослужбовців перейшли на бік ЗСУ, з них уже створено окремий підрозділ.

Проти Путіна тепер воює легіон "Свобода Росії", передає Час Пік із посиланням на сюжет каналу "Україна 24".

Колишні кадрові російські військові виявили готовність захищати Україну від того, хто їх сюди послав. Відео з учасниками легіону "Свобода Росії" почали з'являтися у мережі ще в перші дні повномасштабної війни.

М'ясорубка, в яку Путін кинув своїх солдатів, швидко прочистила мозок: виявилося, що ніяких "нацистів" в Україні немає, російська пропаганда довгі роки брехала, а російські солдати на окупованих територіях займаються мародерствами та зґвалтуваннями, використовують мирних громадян України як "живі щити". Деякі загарбники, потрапивши в полон, зрозуміли, що йде ніяка не спецоперація, а повномасштабне вторгнення на територію іншої держави.

Колишні російські військовослужбовці тренуються на українських військових базах, опановують іноземну зброю. Вони пройшли довгий шлях спецперевірок, перш ніж недавнім ворогам повірили та довірили зброю. До слова, довіру вдалося отримати не всім.

У солдатів легіону "Свобода Росії" своя форма та біло-сині шеврони - це новий прапор Росії, який вигадали самі росіяни, не згодні з кривавим режимом Путіна.

За даними Вікіпедії, чисельність легіону "Свобода Росії" - понад 400 осіб.

Вчора в Телеграм-каналі легіону повідомили, що після майже двомісячної підготовки його підрозділи вирушили до районів ведення бойових дій на сході України.

Читайте також: Знищено понад 1000 російських танків: свіжі дані про втрати окупаційних військ в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк