01.05.2022, 07:20

67-та доба війни: оперативна інформація на ранок 1 травня

Віктор Білий | Всі новини автора

Почалася шістдесят сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Продовжується ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступальних дій у Східній операційній зоні.

Про це у Фейсбук повідомляє Генеральний штаб ЗСУ України, передає Час Пік.

Для нарощування темпів наступальної операції командування збройними силами РФ продовжує вживати заходів щодо посилення ударного потенціалу своїх військ.

У прикордонні з Україною райони залізничними коліями перекидається зняте зі зберігання у Західному, Центральному, Східному військових округах та північному флоті озброєння та військова техніка.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив. Істотних змін у ситуації за вказаними напрямками не відбулося.

Певні підрозділи збройних сил республіки продовжують прикриття кордону у Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України з території Білорусі, а також здійснення противником провокацій на зазначеній ділянці державного кордону України.

На Сіверському напрямку підрозділи ворога здійснили обстріл позицій військ ЗСУ з території Брянської області.

На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує завдавати авіаційних ударів та вогненної поразки артилерією по Харкову. Окупанти проводять наступальні дії у напрямках Ізюм-Барвенкове та Ізюм-Слов'янськ.

Продовжується посилення ударного угруповання супротивника. У певні райони переміщено до 300 одиниць озброєння та військової техніки та прибуло близько тисячі мобілізованих осіб із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

З метою протиповітряного прикриття наступальних військ у чотирьох певних районах супротивник розгорнув два зенітно-ракетні дивізіони озброєних ЗРК Бук-М2 та ЗРК Тор-М.

На Донецькому та Таврійському напрямах угруповання військ противника веде активні дії вздовж усієї ділянки лінії зіткнення. Ворог намагається здійснювати авіаційні удари та вогняну артилерійську поразку позицій наших військ.

На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку Кримки та Олександрівки.

На Попаснянському напрямку окупанти проводять штурмові дії у напрямку Новотошківського-Орехове. Закріплюються на досягнутих рубежах.

На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, ворог намагається прорвати оборону у напрямі Оленівка-Новомихайлівка.

На Южнобузькому напрямку противник веде бойові дії з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг.

За минулу добу підрозділами протиповітряної оборони вражено дев'ять повітряних цілей: два літаки Су-25 та сім БПЛА.

Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев'ять атак ворога, знищено вісім танків, одну артилерійську систему, двадцять чотири одиниці бойової броньованої техніки, одну спеціальну машину та п'ять автомобілів.

Читайте також: "Впевнений, що готуються до 9 травня": Гайдай про наступ супротивника на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк