01.05.2022, 15:46

Залужний: Ми змушені відмовлятися від радянської зброї та техніки і переходити на НАТівські зразки

Марина Началова | Всі новини автора

Збройні Сили України вимушені переходити з радянської зброї та техніки на озброювання зразків НАТО.

Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний під час телефонної розмови з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі, передає Час Пік.

Як зазначив Залужний, ця розмова дала можливість у черговий раз звірити годинники щодо постачання озброєння, боєприпасів та техніки до України.

"Формування переліку потреб, система логістики, підготовка особового складу та використання наданих зразків зброї знаходяться під постійним суворим контролем. Щиро вдячний нашим партнерам за допомогу, завдяки якій ми продовжуємо захищати Україну та весь цивілізований світ, свободу і демократію", - зазначив Головнокомандувач.

Співрозмовники також обговорили перспективну модель Збройних Сил України.

"Вочевидь, ми змушені відмовлятися від радянської зброї та техніки і переходити на НАТівські зразки. І чим раніше розпочнемо цей процес, тим швидше завершимо", - заявив Залужний.

Також він поінформував генерала Міллі про важку ситуацію на сході нашої держави, зокрема на Ізюмському та Сєвєродонецькому напрямках, де противник зосередив максимальні зусилля та найбільш боєздатні угруповання.

"Попри всю складність ситуації, ми забезпечуємо оборону, утримуємо зайняті рубежі та позиції", - підкреслив Залужний.

Читайте ще: "У Росії справи погані": На військовому параді в Москві "не дорахуються" багатьох одиниць бойової техніки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: