11.05.2022, 17:45

ЗСУ зупинили та стримують широкомасштабний наступ РФ, - Генштаб

Марина Началова | Всі новини автора

Збройні Сили України разом з іншими складовими Сил оборони наразі зупинили та стримують широкомасштабний наступ Росії.

Про це заявив на брифінгу бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що російські війська на деяких напрямках мали перевагу у 10 разів не лише в особовому складі, а й у озброєнні та техніці. ЗСУ своєчасно відреагували на критичне збільшення рівня військової загрози з боку РФ та ведуть маневрену оборону. Війська поповнили запасами ракет, боєприпасів, матеріально-технічними засобами.

Громов зазначив, що наразі найінтенсивніші бойові дії йдуть на Лиманському напрямку. У районі Харкова противник після невдалої спроби оточення міста перейшов до оборони. Також росіяни перейшли до оборони на Ізюмському напрямку, проводять стримуючі дії та перекидають сили на Луганський напрямок.

На Херсонському та Мелітопольському напрямках противник також перейшов до оборони внаслідок активних дій ЗСУ щодо звільнення окупованих територій.

Ворог не припиняє атакувати українські позиції, застосовуючи авіацію, міномети, артилерію та реактивні системи залпового вогню. Насамперед, це стосується Сєвєродонецького, Попаснянського та Курахівського напрямків.

Противник у ході "повзучого наступу" на сході за підтримки артилерії та авіації намагається оточити та розгромити угруповання Об'єднаних сил. Водночас ЗСУ мають успіхи на Харківському напрямку, де поступово відтісняють противника та звільняють населені пункти.

Триває блокування та вогневий вплив на українські підрозділи у районі маріупольської "Азовсталі". Громов зазначив, що зв'язок із українськими підрозділами, які героїчно тримають оборону, підтримується. На сьогодні операція з деблокування вимагатиме значних зусиль та великої кількості військ, наголосив представник Генштабу.

Також читайте: Україна перемогла у першій фазі війни, але попереду тривала боротьба до повного звільнення територій, - Маляр

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк