19.05.2022, 09:57

У "Дії" відновлено послугу для українських переселенців: як оформити довідку та виплати

Леся Матвеева | Всі новини автора
В "Дії" возобновлена услуга для украинских переселенцев

У додатку "Дія" було оновлено комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб. Тепер українці знову можуть оформити довідку ВПО та соціальні виплати у додатку.

Комплексна послуга для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) повертається до "Дії". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров Telegram, передає Час Пік.

"Наша команда завершила технічні оновлення послуги згідно з постановою Кабінету Міністрів України. Тепер українці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати у застосунку для себе та своїх дітей", - йдеться у повідомленні.

Подати заявку на отримання довідки ВПО та виплат можуть громадяни, які перемістилися з території громад, що перебувають у районі проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації.

Зазначається, що тим, хто оформив довідку та допомогу ВПО раніше, але ще не отримав виплати, хвилюватися не варто – гроші обов'язково будуть.

"Мінсоцполітики нарахує кошти всім, хто раніше отримав довідку ВПО та чекає виплату на картку єПідтримка. Термін їх зарахування залежить від того, коли Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти у ваш банк. Нагадаємо, що Дія є тільки технічним адміністратором послуги", - повідомив Федоров.

Як отримати довідку та допомогу ВПО дивіться у відео.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк