02.06.2022, 12:26

Україна та Словаччина підписали контракт на постачання САУ Zuzana 2

Иллюстративное фото / Открытый источник

Україна та Словаччина підписали контракт на постачання восьми самохідних гаубиць Zuzana 2 калібру 155 мм.

Словаччина підписала контракт про передачу Україні восьми самохідних гаубиць Zuzana 2. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Най, повідомляє Час Пік.

"Радий підтвердити, що контракт на гаубиці Zuzana 2 для України підписали. Усього 8 одиниць поставлять Україні", – написав Ярослав Най у Twitter.

Нагадаємо, 31 травня президент Словаччини Зузана Чапутова в рамках офіційного візиту до України відвідала звільнені від російської окупації міста Бородянка та Ірпінь. Під час виступу у Верховній Раді вона пообіцяла, що "невдовзі будуть гаубиці Zuzana".

Довідка: Zuzana 2 – це модернізація попередньої версії Zuzana калібру 155 мм. У 2018 році армія Словаччини закупила 25 артустановок. Вони були передані до армії у липні 2021 року, щоб замінити попереднє покоління.

Артустановка здатна вести стрільбу на максимальну дистанцію до 41 км. Башта здатна розгортатися на 360 градусів, а завдяки автоматиці кількість членів екіпажу зменшена з 4 до 3. Також гаубиця має автомат зарядки, що дозволяє вести вогонь у режимі MRSI – кілька ракет попадуть в одне місце одночасно.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк