07.06.2022, 16:05

Львівські десантники розгромили псковську "еліту" путінської армії: бій тривав 12 годин

Марина Началова | Всі новини автора

Воїни 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ (Львів) зірвали наступ росіян і не дали ворогу перерізати стратегічно важливу трасу на сході України.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці бригади, передає Час Пік.

"Цей бій біля містечка Б. почався о другій ночі, коли до позицій десантників підійшла ворожа диверсійно-розвідувальна група. Наші хлопці помітили диверсантів і вогнем з автоматичної стрілецької зброї змусили їх відступити", - розповіли військові.

Але на цьому окупанти не вгамувались і трохи пізніше їх піхота, підсилена бронетехнікою, пішла в атаку.

"От тут львівські десантники і влаштували їм “теплу зустріч”. В ході того бою, який тривав до 14 годин дня, воїни ЗСУ з гранатомета NLAW підпалили російську БМД і, на загал, було знищено близько 50 чоловік особового складу 104-го, так званого “гвардійського” десантно-штурмового полку 76-ої десантно-штурмової псковської дивізії, яку в збройних силах РФ вважають елітною. Втім, зустрівшись у близькому контактному стрілецькому бою з українськими десантниками, ця “полосата еліта” відступила, залишаючи у лісосмузі тіла своїх загиблих", - повідомили бійці.

Та й на цьому неприємності для загарбників у той день не закінчились: як повідомляється, артилерійські підрозділи 80 бригади навздогін нанесли ворогу масований артилерійський удар, після якого у окупантів ще зменшилась кількість живої сили і техніки.

Дивіться ще: Вуличні бої тривають: Стрюк розповів про ситуацію в Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк