25.06.2022, 11:57

Ракетні удари з території Білорусі – масштабна провокація РФ з метою подальшого втягування Білорусі у війну проти України, - ГУР МОУ

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч на 25 червня територією України було завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема російські бомбардувальники працювали безпосередньо з території Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба ГУР МО України, повідомляє Час Пік.

"Для цього було залучено шість літаків Ту-22М3, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. Рубіж пуску - район міста Петриків, недалеко від Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від державного кордону України. області РФ. Далі через територію Калузької та Смоленської областей входили в повітряний простір Білорусі. Після пуску ракет поверталися в аеропорт "Шайківка" на території РФ. Удар наносився Київською, Чернігівською, Сумською областями", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що це перший випадок проведення авіаційного удару Україною безпосередньо з території Білорусі. Сьогоднішній обстріл безпосередньо пов'язаний зі спробами кремлівської влади втягнути Білорусь у війну в Україні як безпосередній учасник.

Читайте також: Російські війська випустили 24 ракети по околицях Житомира, є жертви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк