03.07.2022, 17:31

NASAMS посилять захист землі та неба України: Резніков подякував Байдену за підтримку

Віктор Білий | Всі новини автора

У США ухвалили рішення про постачання Україні зенітних ракетних комплексів NASAMS, які значно посилять можливості захисту українців.

Міністр оборони України Олексій Резніков в Twitter подякував президенту США Джо Байдену та своєму американському колезі Ллойду Остіну за системи ППО NASAMS, передає Час Пік.

"Дякую президентові Джо Байдену та мого колегу Ллойда Остіна за ще один значний крок на підтримку України: рішення про постачання NASAMS для української армії. Це збільшує наші можливості щодо захисту землі та неба. Перемога України у війні проти терористичної держави забезпечить глобальну безпеку на довгі роки!" - Написав Резніков.

Зазначимо, що системи ППО NASAMS – це ЗРК середньої дальності. Основне призначення – знищення повітряних об'єктів противника на середніх та малих висотах за будь-яких метеорологічних умов. Розробка норвезької компанії Norwegian Kongsberg та американської Raytheon.

Про новий пакет військової допомоги Вашингтон повідомив 1 липня. Вартість озброєння, яке мають надати – 820 мільйонів доларів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: