03.07.2022, 20:22

Військово-морські сили України святкують своє 30-річчя: що потрібно знати про національний флот

Віктор Білий | Всі новини автора

Щороку в першу неділю липня Україна відзначає День військово-морських сил ЗСУ. Цього року ВМС відзначає своє 30-річчя від дня заснування – що потрібно знати про національний флот та історію України як морську державу.

На сайті Міноборони розмістили вітання з нагоди Дня військово-морських сил ЗСУ, передає Час Пік.

"Сучасні Військово-морські сили України – це "воїни трьох стихій", які виконують поставлені завдання за будь-яких умов бойової обставини. Вони трощать ворогів на морі, на суші, у повітрі.

Сьогодні військовослужбовці ВМС захищають Україну від російських загарбників на одній із найважливіших ділянок нашої оборони - у Чорноморському регіоні та південних рубежах держави. У боях з агресором виявляють незламний бойовий дух, мужність та професіоналізм.

Воїни морського компонента оборони держави дають рішучу відсіч ворогові та впевнено заважають злочинним планам кремля знищити незалежну Україну", - привітали у МОУ.

Довідка. 2022 року Україна відзначає 30 років сучасної історії Військово-морських сил. 5 квітня 1992 року Президент України Леонід Кравчук видав Указ "Про невідкладні заходи щодо створення Збройних сил України". Другий пункт цього документа визначив "Сформувати Військово-Морські сили України на базі сил Чорноморського флоту, дислокованих на території України".

Військово-морські сили ЗСУ мають у своєму складі компоненти для ведення бойових дій у трьох стихіях:

  • у морі працюють флотилія, дивізіони кораблів, катерів та суден;
  • у повітрі над морем застосовуються літаки, вертольоти та БПЛА Байрактар ​​морської авіаційної бригади імені Героя України полковника Ігоря Бедзая;
  • на суші працюють бригади, полки, батальйони та дивізіони морської піхоти, берегові ракетні війська, ствольна та реактивна артилерія, військові частини всебічного забезпечення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: