11.07.2022, 18:28

Україна переходить до третього етапу війни - контрнаступу і звільнення територій, - Снєгірьов

Марина Началова | Всі новини автора

Публічна заява про наміри України звільнити південь свідчить про перехід до третього етапу війни, а саме - контрнаступу і звільнення територій.

Про це розповів в ефірі ТСН військовий експерт Дмитро Снєгірьов, передає Час Пік.

За його словами, наказ президента про деокупацію півдня України - це наміри української сторони нейтралізувати план так званої "спецоперації" РФ, а саме створення сухопутного коридору в Крим і, відповідно, вирішення питання постачання української води на анексований півострів.

"Контроль над Херсонською областю дасть можливість українській стороні дасть можливість вирішити ці два ключові питання і, відповідно, вирішення питання подальшого звільнення окупованих територій", - сказав Снєгірьов.

Як зазначив експерт, ЗСУ можуть нейтралізувати ключову складову логістики росіян - Керченський міст, а також наносити точкові удари по місцях базування Чорноморського флоту.

Крім того, за словами експерта, звільнення півдня розблокує роботу чорноморських портів, що вкрай важливо для української економіки.

Снєгірьов заявив, що поява у публічному просторі заяви про наміри деокупувати південь не випадкова.

"Вона свідчить про наміри української сторони перейти до третього етапу війни, себто контрнаступу і звільнення тимчасово окупованої території. Мовиться не тільки про територію Херсонської області, але й, відповідно, Запорізької і Донецької", - заявив експерт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк