01.08.2022, 08:57

Е-рецепт на ліки: з 1 серпня в Україні вводять електронні рецепти на антибіотики

Віктор Білий | Всі новини автора

З 1 серпня в Україні антибіотики відпускатимуться лише за електронним рецептом. Виписувати е-рецепти зможуть зареєстровані медустанови, які працюють з електронною системою охорони здоров'я (ЕСЗ).

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України, передає Час Пік.

"Видаватиме е-рецепти на антибіотики ті заклади охорони здоров'я, які вже працюють з електронною системою охорони здоров'я. Інші, як і зараз, можуть виписувати паперовий рецепт", - йдеться в повідомленні.

Як і де отримати е-рецепт на антибіотики

Електронний рецепт можна отримати безпосередньо на прийомі у лікаря. Технічна можливість виписки рецептів буде доступна як лікарям державних установ, так і приватним.

Рецепт зможе виписати лікар будь-якого рівня медичної допомоги та спеціалізації – терапевт, хірург, стоматолог тощо. Головна умова – заклад та лікарі мають бути зареєстровані в електронній системі охорони здоров'я. Якщо заклад, до якого ви звернулися, доки не працює з ЕСЗ, лікар випише паперовий рецепт.

Для цього пацієнт має бути зареєстрований в електронній системі охорони здоров'я. Зареєструватись у ній можна у лікаря.

Як отримати потрібний антибіотик там, де ведуться бойові дії

Винятки становитимуть медичні установи, що знаходяться на лінії фронту, у зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. У таких лікарнях лікар зможе виписати на антибіотики паперовий рецепт.

Поступово на всіх теренах України почне діяти лише електронний рецепт.

Читайте також: З 1 серпня переселенці з Лисичанська можуть отримати консультацію лікаря онлайн

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: