09.08.2022, 17:29

"Йде велика гра двох генштабів": експерт прокоментував ситуацію на фронті

Марина Началова | Всі новини автора

Російські війська за відсутності достатньої кількості резервів імітують масований наступ на сході, щоб змусити ЗСУ перекинути туди сили з півдня.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "Радіо НВ", передає Час Пік.

"Тут іде дуже велика гра двох генеральних штабів, російського та нашого - хто кого переграє. Ми намагаємося переламати хід війни в плані нав'язування бойових дій. Ми намагаємось російській армії нав'язати нашу війну, і нам потроху це вдається", - сказав Жданов.

Він зазначив, що ЗСУ змусили російські війська за практичної відсутності резервів зробити наймасштабніше перегрупування після відходу від Києва.

"Вони перегрупувалися і здійснили перетікання військ на південь України. Російський генштаб, на мою думку, почав імітацію масованої наступальної операції на сході України, щоб змусити передислокувати наші війська з півдня на схід", - заявив експерт.

За словами Жданова, у цій "грі" поки що тримає першість Україна, і ми маємо шанси змусити РФ сісти на півдні в глуху оборону або розпочати наступальну операцію на Херсонському або Криворізькому напрямку.

"Я так розумію, це наш задум", – додав експерт.

Також Жданов розповів про ситуацію на півдні України: "Починаємо захлопувати мишоловку".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк