12.08.2022, 15:54

Англійська мова може стати для українців обов'язковою: кого це стосується

английский язык

Український уряд розпочав роботу над проєктом закону про функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування.

Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час брифінгу в п'ятницю, 12 серпня, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Розширення сфер застосування англійської мови в Україні сприятиме активізації процесів інтеграції українців до європейської спільноти в рамках очікуваного вступу України до ЄС, формування суб'єктності держави у світових глобалізаційних процесів, підвищення рівня її конкурентоспроможності на глобальному ринку, а також зростання її інвестиційної та туристичної привабливості", - Заявив Карандєєв.

Згідно з проєктом закону, англійською мовою повинні володіти держслужбовці, військові, начальники середнього та вищого складу Національної поліції, науково-педагогічні працівники вишів. Крім того, передбачається підвищення стандартів освіти з вивчення англійської мови всіма здобувачами освіти та впровадження додаткових курсів для дорослих.

Читайте також:

До "зернового коридору" може бути приєднаний порт Миколаєва

Експерт спрогнозував, коли Путін може запропонувати Україні переговори

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк