13.08.2022, 13:18

Мета РФ - оточення українських військ у котлі між Ізюмом та Донецькою і Луганською областями, - ISW

Марина Началова | Всі новини автора

Основні зусилля російських військ зосереджені на сході України, зокрема їхньою метою є оточення українських сил між Ізюмом та Донбасом і повне захоплення Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляється в щоденній доповіді американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Як зазначають аналітики, 12 серпня російські сили завдали обмежених наземних ударів уздовж кордону Донецької та Харківської областей. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили атаку російських військ у напрямку н. п. Богородичне та Долина (обидва за 20 км на північний захід від Слов'янська).

Також 12 серпня російські війська продовжували наземні атаки на схід від Сіверська. Після невдалих наступальних операцій російські війська відійшли у напрямі н. п. Верхньокам'янське.

У Генштабі України заявили, що російські сили досягли «часткових успіхів» у наступі у напрямку Горлівка – Зайцево. У так званій "ЛНР" заявили, що очолювані Росією сили закріпилися на північному сході Бахмута, але ISW не може незалежно підтвердити масштаби наступу окупантів на цьому напрямку. Як зазначається, російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу на Бахмут найближчими днями.

12 серпня російські сили продовжували наступ у південно-західному та північно-західному напрямку від околиць Донецька. ISW раніше оцінив, що російські сили перебувають у процесі завершення захоплення Пісків. Бойові кадри та супутникові знімки показують, що сильний вогонь росіян із термобаричних артилерійських систем зрівняв із землею Піски.

Крім того, серед основних зусиль росіян називається м. Харків. Окупанти намагаються захистити наземні шляхи сполучення до Ізюма та не допустити виходу українських військ до кордону з Росією.

В ISW також повідомили, що Кремль готується до тривалої війни з Україною і мобілізує ВПК.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк