23.08.2022, 20:01

Шмигаль розповів, коли Україна буде готова до вступу до ЄС

шмыгаль

На сьогоднішній день Україна виконала близько 70% угоди про асоціацію з Євросоюзом. Крім того, швидка інтеграція до енергетичного простору ЄС дала можливість державі майже за 2 місяці заробити 2 млрд грн на експорті електроенергії.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Попередня багатомісячна підготовка дала нам швидко інтегруватися в енергетичний простір ЄС та приєднатися до європейської мережі. За неповні два місяці держава заробила 2 млрд грн від експорту електроенергії до Європи. І це лише початок. Потенціал 70 млрд грн на рік і більше", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що з червня Україні вдалося домогтися відміни всіх мит на експорт, з липня запрацював транспортний безвіз.

"Ми продовжуємо активно імплементувати європейське законодавство і вже виконали близько 70% угоди про асоціацію з ЄС. До кінця року буде запроваджено митний безвіз. Далі - промисловий та цифровий. Інтеграційна робота не припинялася ні на день, і вже до кінця 2024 року ми повинні повністю бути готовими вступити до ЄС. Це наш ціннісний та цивілізаційний шлях", - наголосив прем'єр-міністр.

Читайте також:

Розірвано угоду з РФ про паралельну роботу енергосистем

ППО, ракетні системи, тонни боєприпасів: Канада та Німеччина узгодили пакет військової допомоги Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк