24.08.2022, 17:59

Україна може зіткнутися з аномальною посухою

засуха

Посуха, яка охопила частину Європейського континенту, мабуть, триватиме ще три місяці. Вона може торкнутися України.

Про це повідомляється у звіті програми ЄС зі спостереження за Землею Copernicus, передає Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

"У найближчі місяці та листопад 2022 року в західному євро-середземноморському регіоні, ймовірно, будуть тепліші та сухіші, ніж зазвичай, умови", - йдеться в повідомленні.

Особливо посушливо може бути в Іспанії та Португалії.

На сьогоднішній день майже половина країн ЄС перебуває під загрозою посухи. Умови погіршуються в Бельгії, Франції, Німеччині, Угорщині, Ірландії, Італії, Люксембурзі, Нідерландах, Португалії, Румунії та Іспанії. Також, згідно зі звітом, небезпечне зростання посухи відзначається у Великобританії, Сербії, Україні та Молдові.

Експерти вважають, що до посухи та зниження рівня води в річках призвела нестача опадів із травня. У свою чергу, це вдарило по енергетичному сектору: роботі ГЕС та інших підприємств, які використовують воду для охолодження.

Нестача води та високі температури також провокують зниження врожайності сільськогосподарських культур у Європі. Найбільше страждають кукурудза, соя, соняшник.

Читайте також: Синоптик попередила про дивне явище, але лякатися не варто

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк