31.08.2022, 12:55

"Склав зброю - поїхав до Європи": Кулеба запропонував спецпрограму для російських солдатів

Віктор Білий | Всі новини автора

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Європейський Союз має заборонити в'їзд російським туристам і одночасно створити спеціальну програму для російських солдатів, які складуть зброю. Він запропонував запустити спеціальну програму для російських військових, які не бажають воювати в Україні.

Про це він сказав у коментарі Reuters, передає Час Пік.

"Візова заборона для російських туристів та деяких інших категорій стане адекватною відповіддю на геноцидну загарбницьку війну Росії в центрі Європи, яку підтримує переважна більшість громадян Росії", - сказав Кулеба.

Він заявив, що час для напівзаходів минув. "Лише жорстка та послідовна політика може дати результати".

"Ми дуже чітко бачимо, що прихильники Путіна, прихильники його агресії поєднують любов до своєї країни, яка порушує міжнародні кордони, зневажає Європу - вважає її такою, що деградує, - з подорожами, з відпочинком у цій самій Європі", - сказав міністр.

Він вважає, що шанувальники Путіна мають "сидіти вдома та насолоджуватися Російською Федерацією", а не Європою.

Водночас Кулеба запропонував запустити спеціальну програму для російських військових, які не бажають воювати в Україні. Для цього їм потрібно буде скласти зброю, здатися українським військовим та отримати за це можливість розпочати нове життя.

"Я впевнений, що ця пропозиція варта того, бо навіть якщо один російський солдат складе зброю і вирішить піти, це означає врятовані українські життя та наближення світу", - зазначив міністр.

Читайте також: Інструкція для окупантів: військові показали, як правильно здаватися в полон ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк