04.09.2022, 18:06

МОЗ планує дозволити другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 для всіх

Марина Началова | Всі новини автора

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість дозволити другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх бажаючих.

Про це заявив в інтерв'ю Укрінформу головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Час Пік.

“Найближчим часом, скоріш за все, буде ухвалено рішення про розширення другого бустеру на всіх. Ми будемо рекомендувати та давати можливість робити другий бустер для всіх людей в залежності від їх бажання. Така опція буде надана, думаю, до середини вересня. Йдеться про те, що коли людина буде звертатися до пункту щеплення, то їй не відмовлять у вакцинації”, - заявив Кузін.

Він зазначив, що зараз в Україні циркулює штам "Омікрон", але невідомо, як буде мутувати вірус.

“Вакцинація буде продовжувати захищати від важкого перебігу коронавірусної хвороби. Тому другий бустер буде продовжувати рятувати життя, і це буде єдиним захистом від важкого перебігу”, - наголосив головний санлікар.

За словами Кузіна, вакцинуватися варто тим, хто пропустив щеплення, або якщо є базовий курс щеплень, але людина не встигла зробити бустер. Оптимальний термін введення бустеру - від 6 до 9 місяців після базового курсу.

Також вакцинацію варто пройти і для того, щоб не мати проблем з визнанням ковід-сертифікатів за кордоном, зазначив Кузін.

Читайте ще: У МОЗ розповіли, що слід мати вдома, щоб захиститися від наслідків радіаційної аварії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк