29.09.2022, 13:52

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про охорону та використання лісів в особливий період

Иллюстративное фото / Открытый источник

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 29 вересня з охорони та захисту лісів України в особливий період.

Відповідний указ ]]>№675/2022 ]]>"Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період" опубліковано на сайті глави держави, повідомляє Час Пік.

Згідно з рішенням РНБО, Кабмін у шестимісячний строк має розробити низку законопроєктів, зокрема стосовно перегляду розміру площ насадження лісу та санітарних рубок лісу в контексті застосування оцінки впливу на довкілля, а також проєкт закону щодо посилення адміністративної відповідальності за невиконання законних розпоряджень чи приписів, інших законних вимог посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища.

Крім того, після скасування воєнного стану уряд має у шестимісячний строк розробити та затвердити державну цільову програму підвищення пожежної безпеки у сфері лісового господарства включно із лісогосподарськими підприємствами сфери управління Міністерства оборони.

Також Кабміну доручено опрацювати питання щодо удосконалення системи оподаткування лісових земель шляхом формування Єдиного лісового податку та усунення подвійного оподаткування та щодо створення державного фонду розвитку лісового господарства та створення єдиного державного суб’єкта господарювання з питань охорони, захисту, використання та відтворення лісів шляхом реорганізації державних унітарних комерційних підприємств, які перебувають у сфері управління Державного агентства лісових ресурсів України.

Місцевим органам виконавчої влади доручено за участю органів місцевого самоврядування у тримісячний строк здійснити розроблення та затвердження регіональних програм, спрямованих на масштабне заліснення регіонів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк