09.10.2022, 22:05

Жданов назвав варіанти закінчення війни - кращий і гірший

Марина Началова | Всі новини автора

Війна може закінчитися незабаром після повалення Путіна, або ЗСУ звільнять країну військовим шляхом і буде підключено миротворців ООН.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передає Час Пік.

"Путін ніколи не визнає поразки і упиратиметься до кінця. Питання, хто цей кінець забезпечить. Я думаю, що зрештою цей кінець забезпечать або бунти мобілізованих, які почнуться найближчим часом, тому що умови перебування в них вкрай погані. Друге — коли підуть перші вбиті, а вони вже є, коли ця кількість збільшиться, наступні партії мобілізованих категорично відмовлятимуться їхати в Україну, тоді це може перейти в бунт, що може бути сигналом для еліт, що з Путіним далі каші не звариш. Навіть такі удари по скріпах, як Кримський міст, який вони обіцяли захистити всіма силами, якими пишався Путін, ось що йому зараз казати елітам? Його спитають, а де ППО, ФСБ, чому вибухнув міст. І Путіну нема чого говорити. А це означає, що Акела схибив", - заявив Жданов.

Він зазначив, що контрнаступ ЗСУ та розгром російських військ на полі бою спонукатиме еліту до "палацового перевороту". Жданов вважає, що у такому разі війна закінчиться найближчим часом після повалення Путіна. Нова еліта захоче переговорів із Заходом, умовою яких буде виведення російських військ з України у межах 1991 року.

"Другий варіант, гірший для нас, але все одно прийнятний - це звільнення наших територій збройним шляхом, вихід на межі 1991 року, а далі артилерійська дуель", - заявив Жданов.

Він зазначив, що в цьому випадку Україна може вимагати від ООН поставити миротворців на кордоні, як це було зроблено на Північному Кіпрі. Але тоді кордон стане лінією фронту на довгі роки, доки не піде Путін.

Читайте також: Війна на материковій Україні може закінчитися до Різдва, - The Times

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк